DHARANA ,Ytje's Pilates lessen

Body & mind studio Dharana,
bevindt zich op de 1e etage van Rengerstate aan de Rengerslaan 2
te Leeuwarden.Voor pilates, efficiƫnt bewegen en leren bewegen zonder pijn .

foto : teaser op de panoramavloer van Madeira

Pilates

Pilates is wat je noemt een 'zachte' bewegingsvorm. Het is een body & mind work out, je moet je bewust zijn van hoe je beweegt, ligt , staat, zit etc en dat in combinatie met een gecontroleerde ademhaling. We koppelen de ademhaling aan de beweging zodat de ademhaling de oefening helpt / ondersteunt. ook werken we met een stabiel (neutraal) bekken , romp en neutrale wervelkolom. op een milde manier gebruiken we alle dieper gelegen houding spieren. Iedereen beweegt binnen zijn eigen grenzen. het gaat bij de oefeningen om een perfecte uitvoering en dat vergt aandacht en concentratie. het gaat om kwaliteit van de oefening en niet om kwantiteit.

Pilates is een bewegingsvorm die je moet leren en regelmatig( wekelijks) moet uit voeren voor het gewenste resultaat. Door het gebruiken , op een milde manier, van de dwarse buikspier, bekkenbodem en onderrug kunnen onderrug klachten aanzienlijk verminderen.Dat is één van de prettigste effecten van Pilates. Zo ook de houding verbetering, betere spierconditie , optimale bloedsomloop en lenigheid. We streven naar lange spieren, dus er wordt mild gerekt, hetgeen de oefeningen ten goede komt en de lenigheid van het lichaam bevorderd.

Er zijn vele vormen van Pilates, maar ik heb gekozen voor de Ground-control methode: alle oefeningen worden op de mat uitgevoerd, liggend op de rug, zij of buik. dit zorgt er mede voor dat het een rustige les is en toch uitdagend.

De ene pilates les is de andere niet, studio Dharana is gespecailiseerd in Pilates. Mede door het integreren van bewegingsketen therapie.  Uniek in het hele land. Mijn basislessen zijn bedoeld voor bekken-, romp- en schouderstabilisatie. de volgende stap is werken aan mobiliteit en flexibiliteit mbv small balls, ook kunnen de toning balls helpen om de spiertonus te verhogen en dankzij de elastieken en sissel core trainer creëren we meer weerstand tijdens de oefeningen. ik biedt een total body pilates pakket. Daarin onderscheidt studio Dharana zich in Leeuwarden en omstreken.